EN DEL AV TELECOMPUTING. INOM KORT TILLHÖR KENTOR SOPRA STERIA!

Legalt tillhör Kentor TeleComputing-koncernen fram till att försäljningen till Sopra Steria* godkänts av myndigheter, vi beräknar att det är klart i slutet av augusti 2017.

Telecomputing erbjuder flexibla och skalbara IT-driftlösningar till små och mellanstora företag, i första hand i Norge och Sverige. Idag sköter TeleComputing IT-driften hos fler än 900 kunder med 100.000 användare.

MARKNADSLEDANDE I NORDEN

TeleComputing är Nordens ledande leverantör av molntjänster. Kentor förvärvades 2007 som dotterbolag i TeleComputing-koncernen, som har sitt säte i Norge. 

1.000 MEDARBETARE I TRE LÄNDER

I TeleComputing-koncernen finns cirka 1.000 anställda på sju orter i tre länder. Tillsammans arbetar vi med uppdrag för ungefär 900 företagskunder i Norden.

www.telecomputing.no

 

*PRESSMEDDELANDE  2017-06-26

Kentor blir nu en del av Sopra Steria, europeisk ledare inom tjänster för digital transformation, och får möjlighet att erbjuda kunder och partners ytterligare spetskompetens och internationell räckvidd. Kentors nuvarande organisation och kultur kommer finnas kvar och utvecklas på ett positivt sätt med stärkta resurser.

Kentor, som tidigare varit en del av TeleComputing-koncernen blir nu en del av Sopra Steria-koncernen, vilket ger ökade resurser för att satsa på Kentors tjänsteerbjudande för digitalisering i Sverige. Det ger också Kentors kunder tillgång till ytterligare resurser och kompetens från Sopra Sterias internationella nätverk.

Sedan starten 1983 har Kentor haft en mycket stabil tillväxt och med den nya ägaren ges muskler att utveckla nya tjänster som efterfrågas på den svenska marknaden.

Sopra Steria är börsnoterat i Frankrike och en av de ledande aktörerna inom digital transformation i Europa. Koncernen har cirka 40 000 medarbetare i 20 länder och omsatte 3,7 miljarder Euro under 2016.

https://www.soprasteria.com/en/group

(Avtalet ska nu granskas av myndigheter/konkurrensverk, affären förväntas vara helt klar någon gång i augusti)

TeleComputing Group
+46 (0)8 556 109 20